Arhiv

Zoom sprehod po Gornjem Gradu

V četrtek, 13.5.2021 ob 10 uri, vas vabimo na sprehod v Gornji grad, preko Zooma (https://zoom.us/j/93243698308)

Gornji Grad je miren, odmaknjen kraj v Zgornje Savinjski dolini. Leži v objemu zelenih gozdnatih pobočij mogočne Menine planine ter Lepenatke in Rogatca, ki sooblikujeta silhueto “spečega meniha”. Kot priča izjemne preteklosti se v središču kraja ponosno dviga katedrala, ki je po prostornini največja v Sloveniji. Skozi tiho teče reka Dreta, ki popotnika veselo pozdravi s svojim žuborenjem. To je prostor, kjer še živijo bajke in miti. Skozi bogato zgodovino vas bosta popeljali Amanda in Maja, zeliščarki in pripovedovalki zgodb ter skrbnici zeliščnega vrta in zeliščarne v srcu Gornjega Grada.

Slika1gornji grad

Pot med krošnjami

V četrtek, 22.4.2021, ob 11.00 uri, vas vabimo na znamenit sprehod po poti med krošnjami na Rogli. 
Pot med krošnjami Pohorje leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov. Pot obiskovalcem pokaže, zakaj je pohorska narava edinstvena. Interpretativne table na 1000 metrov dolgi poti pa približajo kamninsko sestavo, floro in favno tega gorskega masiva. 
Na Zoom srečanje nas bo Nina Buh, lokalna turistična vodnica Destinacije Rogla-Pohorje, virtualno popeljala po poti in se pri tem dotaknila tehničnih podatkov in izgradnje prvega tovrstnega objekta na slovenskih tleh; o naravnih procesih v gozdu, številnih živalih in rastlinah, ki jih ni moč najti skoraj nikjer drugje ter o zanimivih dejstvih pohorskih prebivalcev.

Začetek dogodka ob 11.00 uri preko povezave: https://zoom.us/j/99153491014

Pot med kronjami

Pogovorna skupina

V sredo, 14.04.2021 ob 10.00 uri, in v ponedeljek, 19.4.2021, ob 16.00 uri, vas vabimo na pogovorno skupino

Odvisnost

Odvisnost in zasvojenost najpogosteje povezujemo z drogami in alkoholom, a smo lahko zasvojeni tudi če drog in alkohola nismo nikoli poskusili. Tovrstne zasvojenosti se lahko kažejo v naših mislih, čustvovanju in vedenju, ki je vezano na popolnoma običajne, vsakodnevne dejavnosti, kot so uporaba interneta, pametnega telefona, opravljanje svojih službenih nalog, spolni odnosi, šport, prehranjevanje, nakupovanje, … Kaj več pa na omenjenih terminih skupin.